• Individuele begeleiding/coaching kinderen:  Voor kinderen en/of hun ouders die nood hebben aan ondersteuning.
    Soms moeten we na een ingrijpende gebeurtenis even terug op 'adem' komen.  Na het overlijden van een dierbare,  een echtscheiding,  ziekte,  ....  Of misschien zijn we het geloof in onszelf  een beetje zoek en hebben we te weinig zelfvertrouwen, stellen we te hoge eisen aan onszelf.  Hebben we verdriet of angst?   Of moeite met sociale contacten?   Via creatieve begeleiding kunnen die kinderen hulp vinden in hun zoektocht naar hun persoonlijkheid. Het antwoord is immers al in het kind aanwezig, maar het heeft daarbij soms nog wel iemand nodig om samen deze antwoorden naar boven te halen.  Na een intakegesprek wordt een traject opgesteld.  De sessies hebben plaats in huiselijke sfeer en zijn erg gevarieerd.  Van gesprekstherapie tot muziek- , beweging- en  beeldende therapie. Dit steeds met de garantie dat er eerlijk advies wordt gegeven.  Bij onvoldoende vorderingen of de noodzaak aan meer gespecialiseerde hulp wordt dit meegedeeld. 

  • Creatieve, muzikale workshops:  Liedjes zingen, stemoefeningen, muziek maken met slaginstrumenten, eco-percussie,  meterskuipen, borstelstokken, ritmestokjes, klankstaafjes, schudeitjes, spelletjes om de groepssfeer te bevorderen.... behoren allemaal tot de mogelijkheiden.  In overleg stel ik graag een pakket op maat samen en dit zowel voor kleuters, lagere schoolkinderen als begleiders van kinderen.

  • Allerlei feestjes voor kleuters/kinderen:  Feestjes worden opgevrolijkt met liedjes, muziek en spelletjes. De kinderen gaan zelf aan de slag en worden actief betrokken bij het gebeuren. Er is ruimte voor creativiteit, sfeer en aftasten van eigen mogelijkheden.  Alle instrumenten en materiaal worden meegebracht.

  • Privélessen ukelele en/of gitaar:  Zonder muzikale voorkennis leer je de basis van het ukelele- en/of gitaarspelen. Zowel kinderen als volwassenen zijn welkom.  Kinderen leren de akkoorden aan de hand van kleurencodes.  Ook duolessen (groot)ouder - kind behoren tot de mogelijkheid.

RELAXATIE:

 

  • Klankschalenmassage:   Volgens een weloverwogen systeem beweeg ik een klankschaal in de aura.  Dit is het fijnstoffelijke of etherische 'onzichtbare' lichaam dat ons omgeeft. Vervolgens plaats ik verschillende klankschalen rechtstreeks op het lichaam volgens de chakra's (= energiecentra). In tegenstelling tot een oliemassage, houd je bij een klankmassage je kledij aan.  Wat voor veel mensen toch een pluspunt blijkt te zijn.  Eerst aan de voorzijde van het lichaam, vervolgens aan de rugzijde. Een grote schaal die ik aandraai, rechtstreeks aan de voetzolen, activeert de 'reflexzones' op de voeten, en via de meridianen of energiebanen, worden aldus de organen versterkt en wordt de energie weer in balans gebracht. Spieren kunnen zich weer zacht geven in ontspanning, het zenuwstelsel wordt in evenwicht gebracht, het immuunsysteem wordt versterkt, hartritme en bloeddruk worden geregeld, beide hersenhelften worden gesynchroniseerd.  Alle lichaamscellen, worden door de trilling van het celvocht, terug in harmonie 'getrild'.  Bovendien komen de endorfines, de zgz. "gelukshormonen" vrij,  waardoor men nadien een gelukzalig ontspannen gevoel heeft.  Dit kan nog uren of dagen nawerken en vaak hebben mensen na een behandeling een verbeterde slaap.  Een klankmassage heeft  een diep helend effect en is van een niet te onderschatten waarde.  
  • Muzikale klankreizen:  Al liggend op een eigen matje met dekentje , word je ondergedompeld in een ‘klankbad’ van klankschalen en andere helende instrumenten zoals windchimes, ratelaars, oceandrum, mondharp, rainsticks, kalimba .... Je komt in een diepe 'alfa-toestand',  waarin zich beelden, landschappen, kleuren, inzichten, herinneringen kunnen 'openbaren'.  Tijdens deze droomreis komen soms diep verdrongen ervaringen bovendrijven, die samen met en door de klanken en trillingen 'opgelost' worden.  Dit werkt diep ontspannend en heel bevrijdend.  Je maakt een droomreis waarbij tijd en ruimte vervagen en je je erna als herboren voelt.  Oude spanningen en vastgeroeste patronen worden losgelaten en je voelt je weer sterker in je ‘centrum’ geplaatst en geaard.  

Tijdens de schoolvakanties geef ik ook muziekkampjes in samenwerking met de VZW TAMBOERI